Waarom verlopen creditcards? Een paar antwoorden op deze vraag in 2020, hoe zit het precies

Het lijkt erop dat alles tegenwoordig met een vervaldatum komt. Van ingeblikte bonen tot batterijen, je vindt op veel dingen vervaldata, waaronder de beste creditcards. Waarom hebben creditcards precies een vervaldatum? Het is niet zo dat je creditcard bederft. Voor velen is de vervaldatum van uw creditcard gewoon een ander veld om in te vullen bij een online aankoop. Hoewel uw vervaldatum misschien een nabeschouwing lijkt, dient het een belangrijk doel voor de emittenten, zoals u snel zult ontdekken.

Vervaldatum van uw creditcard

Hoewel uw vervaldatum misschien niet zo belangrijk lijkt, is het eigenlijk een krachtig wapen tegen fraude voor creditcard-uitgevers. Hoe voorkomt de vervaldatum van uw kaart fraude? Telkens wanneer u uw kaart uitwisdt, bevestigen de handelaars uw identiteit door middel van authenticatie door de ingevoerde betalingsgegevens naar de kaartassociatie te sturen voor de validatie en de routering van de rekening.

Hoewel dieven vaak wel creditcardnummers te pakken kunnen krijgen, hebben ze het niet zo gemakkelijk met vervaldata. Zelfs als fraudeurs in staat zijn om uw kaart te klonen, zonder een geldige vervaldatum zal het niet de moeite waard zijn het plastic waarop het gedrukt is. Chip-and-PIN creditcards zijn nog moeilijker te klonen; wanneer u er een ontvangt in de mail heeft u de extra bescherming van de nieuwste technologie.

Nieuwste technologie voor creditcards

Wanneer uw kredietkaart vervalt, biedt dit uw uitgever de mogelijkheid om u een nieuwe kredietkaart met de nieuwste technologie├źn toe te sturen. Als u nog steeds een traditionele creditcard met magneetstrip heeft, is de kans groot dat uw uitgever u bij afloop een Chip-and-PIN-kaart toestuurt. Hoewel Chip-and-PIN creditcards doorgaans veel langer meegaan dan creditcards met magneetstrips, verslijten ze uiteindelijk toch.

Bijgewerkte Branding voor de creditcard

Zoals elk groot bedrijf, zijn creditcardmaatschappijen altijd bezig met het updaten van hun imago. Elke keer dat u uw kaart tevoorschijn haalt of aan iemand geeft voor een aankoop, is dat een kans om het bedrijfslogo te laten zien. Na verloop van tijd veranderen creditcardafbeeldingen en de uitgevers willen er zeker van zijn dat hun imago mooi en glanzend blijft. Maar misschien wel het meest van alles, een glanzende nieuwe creditcard zou u kunnen aanmoedigen om te blijven uitgeven.

Uw nieuwe creditcard ontvangen

Uw uitgever zal u meestal een paar weken voor het verstrijken van de geldigheidsduur van uw oude kaart een nieuwe creditcard opsturen. U moet de nieuwe kaart activeren voordat u deze kunt gebruiken. Bel gewoon het gratis nummer van uw uitgever of log in op hun website om uw nieuwe kaart te gebruiken. Zodra uw nieuwe kaart is geactiveerd, dient u uw oude kaart te knippen. Zorg ervoor dat u de achterkant van uw nieuwe kaart ondertekent!