Vrouw uit Michigan maakte zich zorgen over fraude nadat ze was uitgesloten van het werkloosheidsstelsel

Een vrouw uit Detroit kan worden beschuldigd van een misdrijf dat wordt beschuldigd van een werkloosheidsfraude van 2 miljoen dollar.

 

Brandi Hawkins, 39, werkte voor de overheidsinstantie die claims goedkeurde. Toen de politie haar huis doorzocht, zeiden ze dat ze $ 200.000 aan contant geld en luxe artikelen hadden gevonden, waaronder designer handtassen.

 

De UIA heeft een speciale fraude-adviseur ingehuurd om dergelijke gevallen te onderzoeken.

 

Maar mensen vertellen me dat ze nog steeds bang zijn dat ze het volgende slachtoffer zullen zijn.


 

“Als ik het het meest nodig heb, kan ik niet eens in het account komen. Ik kan niet eens bij de tweede stap van het hele proces komen ”, zegt Linda Wertman.

 

Ze is de stress beu dat het haar familie echt begint te drukken.

 

Nadat ze door COVID was ontslagen, probeerde ze een werkloosheidsuitkering aan te vragen, maar ze kan niet eens in het systeem komen.

 

“Er zijn ongeveer 15 van ons die hetzelfde probleem hebben,” zei ze.

 

Het probleem waar ze het over heeft, is een geautomatiseerde pop-up die zegt: ‘De informatie die je hebt ingevoerd is niet correct. Controleer uw sofinummer en geboortedatum. ‘

 

Ze zei dat ze dat deed bij de socialezekerheidsadministratie, maar de UIA zal haar niet terugbellen.

 

“Ze stuurden een link naar mijn telefoon waarin stond dat ze zouden terugbellen en opletten voor dit 800-nummer en niemand heeft me helemaal teruggebeld”, zei ze. “Ik heb elke dag gewacht en duizenden keren gebeld en niemand neemt contact op.”

 

Cyberbeveiligingsexpert Dr. Jared Demott is oprichter en CEO van VDA Labs in Grand Rapids.

 

‘Uw gegevens kunnen daar worden verhandeld, worden verspreid en verkocht en gebruikt op het dark web’, zei hij. Gratiscreditcards.nl aanvragen online.

 

Zijn bedrijf heeft samengewerkt met bedrijven en federale instanties die hun softwaresystemen beveiligen om gevoelige informatie te beschermen.

 

“Of het nu gaat om een ​​gebruikersnaam, wachtwoord of uw adres, naam, sofinummer, zonder dat u het weet, in veel gevallen weet u niet eens dat die gegevens verdwenen zijn”, zei hij. ‘Zodat gegevens verkocht, verhandeld, gebruikt kunnen worden op het dark web, een beetje op de zwarte markt als je wilt. Iemand heeft dus misschien uw naam, adres, burgerservicenummer, dossier voor zaken als een creditcard of werkloosheidsuitkeringen of allerlei andere dingen. ” de goedkoopste creditcards vind je online.

 

Hoewel VDA Labs niet rechtstreeks met de UIA heeft samengewerkt, zegt hij dat deze fraude op zo’n grote schaal kan gebeuren als gevolg van factoren die samenkomen voor de “perfecte storm”.

 

“Je hebt de extra $ 600 die mensen kunnen aanvragen, er is iets minder controle”, zei hij. “Dus, er is een soort ratrace voor dit soort fraude waarbij grote misdaad gaat, als ze toegang hebben tot een grote gegevensverzameling van burgerservicenummers, zullen ze gewoon een soort oplichterij bedenken om dat verhaal te doen van fraude. ‘

 

En daar maakt Linda zich zorgen over. Ze kent haar geboortedatum en sofinummer, dus waarom zou de UIA-software haar vertellen dat het verkeerd is?

 

‘Toen ik de socialezekerheidsadministratie belde, was dat de eerste vraag die ik hen stelde:’ Is er een vorm van fraude met mijn naam? ‘Ze lieten me een heleboel informatie verifiëren, waaronder de meisjesnaam van mijn moeder, de naam van mijn vader, waar Ik ben geboren, alles en alles klopte in het systeem. ”

 

Ze zei verder: “Ik weet niet zeker of het een storing in het systeem is, omdat er veel mensen hetzelfde probleem hebben, maar we krijgen gewoon geen antwoorden.”