PVC vloeren bestaat uit meerdere lagen geperst hout, maar de PVC-vloerbedekking bestaat uit kunststof, maar hoe werkt dit nu precies?

De dikte van het PVC vloeren is meer dan die van PVC en het is een betere warmte- en geluidsisolatie door het gebruik van schuim eronder. Wil je daar wat meer informatie over lezen? Bekijk dan eens alle scherp geprijsde PVC vloeren van Vloerenbaas.nl

  1. PVC vloeren is beter bestand tegen water in vergelijking met parket, maar het is niet volledig waterdicht. In plaats daarvan is het PVC volledig waterbestendig en kan het veilig met water worden gewassen. Het is daarom zeer geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen zoals de keuken. De prijs van PVC vloeren is hoger dan die van PVC, en het is dus mooier
  2. PVC-vloeren worden op dezelfde manier als een parket met lijm op de vloer bevestigd. Hierdoor beschadigen ze de vloer en kunnen ze niet meerdere keren gebruikt worden. Hoewel we al eerder hebben vermeld, kan PVC vloeren meerdere malen worden gebruikt en beschadigt het de onderste lagen niet door het gebrek aan lijm dat voor de verbinding wordt gebruikt.

Is PVC vloerenparket geschikt voor thuis?

— Wat sanitair betreft, is PVC vloeren veel beter dan PVC-vloeren. Kunststofvloeren zijn soms gemaakt van gerecyclede materialen.

— PVC vloeren is bestand tegen het roken van sigaretten en brandt niet, terwijl de PVC-vloer geen brandwerendheid heeft.

— PVC vloeren en parket hebben een speciale eigenschap dat ze niet zullen barsten of verpletterd worden door zware voorwerpen, terwijl kunststofvloeren een dergelijke eigenschap niet hebben.

— Bij het plaatsen van PVC vloeren moet een uitzettingsvoeg worden overwogen, dus na afloop van de plaatsing moet de kroonlijst worden voorzien om de naden te bedekken. Kunststofvloeren hebben geen kroonlijsten nodig, maar wel lagere zijdelingse kosten. In plaats daarvan moet voor het plaatsen van een PVC-vloer een onderconstructie worden gemaakt die niet nodig is voor PVC vloeren.

Het onderhoud van PVC-vloeren is minder belastend dan PVC vloeren of parket.

De laminaten kunnen enigszins afwijken van het uitzicht van de samenstellende materialen, een van de verschillen tussen de laminaten is het type sleuf (klik) dat de belangrijkste rol speelt bij het bevestigen van de laminaten, als het PVC vloeren qua klik niet standaard is is het belangrijk dat de tegels na het plaatsen van het PVC vloeren van elkaar gescheiden kunnen worden. Belangrijk voor de kwaliteit van het PVC vloeren is dat hoe hoger de kwaliteit van de tegels, hoe gelijkmatiger het werk na de plaatsing, in die mate dat bij sommige laminaten zelfs de rand tussen de twee tegels niet wordt herkend met de spijker.